01-05-06

Een overkill aan chocolade

Het aantal chocoladezaken rond de grote markt en in het stadscentrum neemt schrikbarend toe. Het laatste jaar zag ik ze als paddestoelen uit de grond schieten. En vrees ik voor een overkill. Geen zaak die sluit of er komt een nieuwe chocoladezaak in. Al verschillen ze grondig van elkaar. Je hebt de klassieke klassezaken van altijd: het aristocratische Godiva en Neuhaus en hun democratische zusje Leonidas. Daarnaast heb je de luxezaken die hun nieuwste creatie voorstellen in een etalage als ging het om een kostbaar juweel en hun antipool, de platte, vulgaire commerce met pronte borsten en massale Manneken-Pis in witte, melk of fondantchocolade. Zal er geen vestigingswet komen op het uitbaten van chocolade of concurreren ze elkaar kapot? . Een chocoladehuis dat ik warm aanbeveel in de winter is “Planète Chocolat” in de Lombardstraat, waar je een heerlijk dessert van een vijftal chocoladebereidingen kan proeven voor 5 euro, een warme chocolademelk inbegrepen. De vorm van de pralines is door Belgische kunstenaars uitgedacht. In Brugge heb je dan weer een fonduehuis met uitsluitende chocolade: Bar C in het Zilverpand. En hoe graag ik ook in Brussel woon, de eerlijkheid gebiedt me om het chocolademuseum in Brugge met 3 sterren aan de stippen waar dat van Brussel, pure geldklopperij is.

20:52 Gepost door lila | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.