01-05-06

Straatplaag nummer 1

Hondenpoep. Daarover struikelden steeds weer die Nederlandse vriendinnen van me die in België kwamen wonen. Figuurlijk dan, hoewel soms trapte er ééntje ook letterlijk in. Met alle gevloek vandien. Maar waarom steeds Nederlandse meisjes, bestond er dan geen hondenpoep bij hen in Amsterdam, in Kijkduin of Maastricht? En was die poep dan zo prominent aanwezig op onze Brusselse straten? Ik sakkerde wel eens als de poep aan m’n schoenzolen kleefde, maar verder, … Tot ik er begon op te letten. En weldra struikelde ik ook over hondenpoep. Het viel me op dat ik geen straat kan op- op afgaan of een hond had er zijn pasteitje gedeponeerd. En in de parken zag het er al niet veel beter uit. Wilde ik tegen een boom aangeleund een boek lezen, de hondenpoep keek me uitdagend aan en verwees me naar een ander plekje. Of wou ik gewoon ik het gras gaan liggen, dan moest ik dat ook eerst aan een grondig onderzoek onderwerpen. Een plaag, zo kan je ’t noemen. Elke hond is in mijn ogen een potentiële verdachte. Mis poes, zoek niet de hond maar het baasje.

 

Op een dag keek ik tijdens het werk uit het raam. Een chique, wat truttige dame, liet haar poedelhondje uit. Hij deed zijn gevoeg tegen een muurtje maar wat ik daarna zag tartte elke verbeelding. De dame haalde een plastic zakje uit haar tas en stopte het hondenpoepje erin. Ik had het raam wijdopen willen draaien en een luid applaus geven. Ik bleef veilig achter het raam, glimlach op het gezicht. Onlangs was ik in een vakantiepark in Duitsland. Om de zoveel meter staat er een paal met plastic zakjes en vuilnisbak. Ik heb over het hele domein geen hondenpoep gezien!

 

Waarbij ik me de vraag stel: moet je de gemeente aansporen dergelijke palen te plaatsen of reken je op de burgerzin van hondeneigenaars en bestraf je ze indien ze zich hier niet aan houden? Ik weet het niet, maar één ding weet ik zeker: als iedere hondenvriend wat bewuster optrad, zouden de straten en parken van Brussel er vast al netter uitzien.

 

21:14 Gepost door lila | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.